Frontend

Frontend Kennisambassadeur

Frontend is misschien wel de meest brede discipline binnen het development-team. Aan de ene kant kun je verantwoordelijk zijn voor het juist vertalen van de UX- en visual designs naar een werkende applicatie. Terwijl je aan de andere kant kunt ontwikkelen op een van de vele frameworks en libraries die javascript rijk is. Javascript is natuurlijk al jaren bezig met een razendsnelle ontwikkeling, libraries en technieken schieten als paddestoelen uit de grond en je moet goed je best doen om bij te blijven. Naast al die nieuwe technieken moet je nog steeds goed weten wat je wel en wat je niet kunt gebruiken.

Het gebruik van frameworks zien we op vrijwel al onze opdrachten terug. Mijn collega’s werken voornamelijk met de drie grote frameworks/libraries Angular, React en Vue. Persoonlijk heb ik met alle drie gewerkt bij een aardige verscheidenheid aan technieken bij verschillende opdrachtgevers. Hierdoor weet je wat je wilt, en wat je juist niet wilt. Die verscheidenheid is iets dat werken bij Developers voor mij zo leuk maakt, werken bij toffe klussen met een techniek die ik leuk vind.

Binnen het frontend-team komen we ieder kwartaal samen om onder het genot van een pizza elkaars werk te bekijken. 2-3 man presenteren dan waar ze mee bezig zijn bij de opdrachtgever. Juist omdat niet alle collega’s elkaar iedere dag zien is het leuk om te weten waar iedereen mee bezig is. Daarnaast bezoeken we ieder jaar een conferentie, meestal ergens in Europa. Iedereen is in principe vrij een keuze te maken in de conferentie, maar de Frontenders geven steevast aan samen ergens naar toe willen te gaan. Wel zo gezellig en je leert elkaar toch een stuk beter kennen.

- Field / Talent manager
Naar welke conferentie zou jij graag komend jaar naar toe willen? Laat het me weten en dan kijken we samen naar de mogelijkheden!